dijous, 29 de maig de 2014

La Formigota!!

Fa uns dies va arribar a la llar en Lluc amb una formiga molt bufona! Resulta que va caure netejant unes fulles prop del seu formiguer i es va trencar una pota! Els seus amics animals li van dur plantes curatives, flors i altres remeis per curar la seva amiga i li van recomanar que anés a descansar durant uns dies...

I com que aquí a la llar d'infants ens agraden molt els insectes i alguns infants han mostrat molt d'interès per les formigues al llarg de l'any, la família d'en Lluc ens ha demanat si la podem cuidar. I és clar!!! N'estem encantats!

Com que al caure la formiga es va donar un cop, no recordava com es deia.. Així que hem fet un sorteig amb els noms que hem proposat cadascun dels infants. I la mà innocent de la Joana ha escollit: Formigota!!! El nom proposat per la Greta i la seva família!

Aquests dies hem estat molt encuriosits i se'ns han despertat un munt de preguntes sobre les formigues! Les famílies col·laboren en aportar informació i documentació gràfica i entre tots estem creant un gran mural on anem registrant el que descobrim i aprenem!

Hem après que les formigues són insectes com les aranyes, les abelles... i que tenen sis potes! També hem vist que hi ha formigues diferents! Un conte explica que dins una família de formigues n'hi ha que s'encarreguen de feines diferents, són molt treballadores: unes són soldats, altres obreres i n'hi ha una que és la reina! Nosaltres també hem volgut viure què se sent amb això de ser rei/reina per un dia! Així que hem creat una corona estupenda i cada dia un de nosaltres viurà aquesta experiència! Avui ha estat la Gaia, que ha pogut demanar moltes coses i encarregar-se de tasques com parar taula, repartir els pitets...! qui serà demà???!!

També hem creat les nostres pròpies formigues amb les que estem jugant molt, així com gespa per la taula d'experimentació i pintant-la en un mural amb palets de netejar orelles o amb les nostres mans!


videoclip "les petites formiguetes" de Liesbet Swings

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada